top of page

IDEUM pētniece, māksliniece Madara Kvēpa ar referātu uzstājusies internacionālajā simpozijā "Lost&Found" Lisabonas universitātē





No 6. līdz 7. decembrim IDEUM pētniece, māksliniece Madara Kvēpa pārstāvēja Latvijas Mākslas akadēmiju un LMDA institūtu internacionālajā simpozijā “Lost&Found” Portugālē, ko organizēja Lisabonas universitātes NOVA mākslas vēstures institūts (Universidade NOVA de Lisboa, Instituto de História da Arte).


Simpozijam paredzēts noritēt trīs dažādās lokācijas vietās, no kurām pirmā daļa notika Lisabonā, otrā notiks Varšavā (21.-23. martā), un trešā - Rīgā (Jūnijā, Latvijas Mākslas Akadēmijā, datumi tiks precizēti).


Simpozija “Lost&Found” tematiskais loks ir saistīts ar starpdisciplinārām mākslas praksēm, kas balstītas afektīvā, materiālā un iemiesotā pieredzē. Vairāk par simpoziju iespējams lasīt šeit: https://ej.uz/lost_and_found


Madara Kvēpa ar referātu par dabas svētvietām “Natural Sites of Significance: the Grand, the Small, the Sacred and the Mundane” piedalījās panelī "Unmaking the peripheral spaces of curiosity", ko vadīja māksliniece un pētniece Katerīna Dormora no Vestminsteras Universitātes. Paneļa dalībnieces iepazīstināja auditoriju ar savu māksliniecisko praksi, kas balstīta marginalizētu kopienu, prakšu un/vai telpu izpētē.



Foto: no Madaras Kvēpas personīgā arhīva



Referāts tapis ar Valsts pētījumu programmas projekta “IDEUM: Identitāšu ainavas: vēsture, kultūra un vide” (VPP-LETONIKA-2021/2-0008) atbalstu.

bottom of page