top of page

Vasaras skola "Kūrortpilsētas ainavas": mākslinieciska intervence pilsētvidē



Foto: Madara Kvēpa


IDEUM vasaras skolas "Kūrortpilsētas ainavas: vēsture, kultūra un vide" dalībniekiem bija iespēja padziļināti pievērsties Liepājas pilsētvides un idenititātes izziņai kopā ar pieredzējušiem dažādu jomu pētniekiem un ekspertiem. Arhitektes un pētnieces Dinas Suhanovas un mākslinieces Madaras Kvēpas vadītajā eksperimentālajā pilsētvides laboratorijā vasaras skolas dalībnieki realizēja performatīvas intervences pilsētvidē, izmantojot Liepājas vēsturiskajam kūrortam raksturīgos elementus — ārstnieciskās dūņas un vannu — un ievietojot tos trīs dažādās Liepājas apkaimēs: reglamentētajā kūrorta zonā, Ziemeļu priekšpilsētā jeb "Laumas" rajonā un Karostā. Urbānās intervences mērķis bija aktualizēt kūrorta dziedniecības iestādes nepieciešamību, kā arī iezīmēt dažādas pilsētvides attīstības perspektīvas, iekļaujot arī apkaimes, kas atrodas ārpus reglamentētās kūrorta zonas.





Pilna vasaras skolas programma:

IDEUM vasaras skola programma
.pdf
Download PDF • 303KB


Organizēja: Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūts, Latvijas Mākslas akadēmijas Laikmetīgās mākslas, dizaina un arhitektūras institūts, Latvijas Kultūras akadēmija, Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija un Liepājas Universitāte

Vasaras skolas programmas veidotājas: Vasaras skolas programmas veido: dzīvesstāstu un mutvārdu vēstures eksperte, LU LFMI vadošā pētniece Dr.philol. Ieva Garda-Rozenberga, literatūrzinātniece un kritiķe, Liepājas Universitātes profesore Dr.philol. Zanda Gūtmane, arhitekte, dizainere un LMA pētniece, vairāku pilsētvides vasaras skolu veidotāja Mg.art. Dina Suhanova, LKA Kultūras un mākslu institūta tradicionālās kultūras un kultūrvēsturiskās ainavas pētniece Dr.art. Ieva Vītola.



Papildus informācija: Laine Kristberga, ideum@lulfmi.lv; tālr.: 28636034


Vasaras skola tika rīkota ar Valsts pētījumu programmas projekta “IDEUM: Identitāšu ainavas: vēsture, kultūra un vide” (VPP-LETONIKA-2021/2-0008) atbalstu.

bottom of page